Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών με Κλωστές Φλος

Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών με Κλωστές Φλος

Πάσχα! Μία από τις αγαπημένες μου περιόδους του έτους! Χρώματα γεμίζουν το τραπέζι του καταστήματός μας, από τις κλωστές φλος για το βάψιμο των αυγών. Ένας πρωτότυπος τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους συγγενείς και φίλους σας. Το βάψιμο πασχαλινών αυγών με κλωστές φλος είναι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος βαφής πασχαλινών αυγών στη βόρεια Ελλάδα.

Κάθε Μ. Πέμπτη βάφω τα αυγά με τη μητέρα μου. Έτσι λοιπόν, σας προτείνω να τα βάψετε παρέα με τα παιδιά σας ή έναν αγαπημένο σας.

Διαδικασία Βαφής Πασχαλινών Αυγών με Κλωστές Φλος

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και διασκεδαστική.

  1. Για βέλτιστο αποτέλεσμα, αγοράζουμε κατά προτίμηση αυγά λευκού χρώματος, καθώς έτσι αποτυπώνεται καλύτερα ο χρωματισμός των κλωστών φλος. Τα  τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Εγώ προσθέτω και λίγη ζάχαρη.
  2. Κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτου σε διαστάσεις περίπου 15×15 εκατοστά, αναλόγως πάντα το μέγεθος των αυγών.
  3. Παίρνουμε τις κλωστές φλος και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια των τριών εκατοστών περίπου. Για την επιλογή των χρωματισμών κλωστών φλος, θα βάλετε την προσωπική σας πινελιά. Μπορείτε να επιλέξετε μονόχρωμες, δίχρωμες ή πολυχρωμία. Εγώ προτιμώ τις τριχρωμίες όπως: μπλε ρουά – κόκκινο – μωβ, καφέ – πορτοκαλί – κίτρινο και μπλε ρουά – κίτρινο – κόκκινο.
  4. Τοποθετούμε τις κλωστές στο κομμάτι αλουμινόχαρτου και από πάνω τοποθετούμε το αυγό.
  5. Τυλίγουμε καλά το αυγό και βεβαιωνόμαστε ότι οι κλωστές έχουν περικυκλώσει όλη την επιφάνεια του αυγού. Εναλλακτικά, πριν τυλίξουμε το αυγό, όπως είναι βρεγμένο το κυλάμε για να μείνουν οι κλωστές πάνω του και έπειτα τυλίγουμε.
  6. Όταν θα έχουμε τυλίξει με το αλουμινόχαρτο όλα τα αυγά, τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με νερό και ξύδι και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για μία ώρα, ώστε να σταθεροποιηθεί ο χρωματισμός.
  8. Έπειτα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις κλωστές. Ακουμπάμε τα αυγά σε χαρτί κουζίνας.
  9. Τα γυαλίζουμε με λίγο λαδάκι και είναι έτοιμα!

Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλές Γιορτές!

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε κλωστές για το βάψιμο πασχαλινών αυγών με κλωστές φλος. Επισκεφτείτε τη σχετική κατηγορία: κλωστές αυγών φλος

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για ερωτήσεις ή απορίες. Στείλτε τα μηνύματά σας στη σελίδα μας στο facebook ή στείλτε μας email στο info@e-g.gr.

    Αφήστε μια απάντηση

    top
    Μετάβαση στο περιεχόμενο